βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Η αιθαλομίχλη ανοίγει το δρόμο για μείωση του φόρου στο πετρέλαιο

Η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και η διεύρυνση των κριτηρίων για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης αποτέλεσαν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν σήμερα στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για το θέμα της εκρηκτικής αύξησης των ατμοσφαιρικών ρύπων εξαιτίας της καύσης ξύλων σε τζάκια και ξυλόσομπες.

Η υφυπουργός Υγείας, κα Σκοπούλη, υποστήριξε ότι το θέμα της δημόσιας υγείας είναι σημαντικότερο από εκείνο του λαθρεμπορίου καυσίμων, δήλωση η οποία βρήκε σύμφωνους τους περισσότερους εκ των συμμετεχόντων στη σύσκεψη.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι αφορούσε την άμεση μείωση του ειδικού τέλους κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο.

Παράλληλα, προτάθηκε ως ισοδύναμο μέτρο η διεύρυνση των προϋποθέσεων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης  ώστε να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι στη διαδικασία χορήγησής του όχι μόνο για χρήση πετρέλαιο αλλά και φυσικού αερίου.

Επίσης, προτάθηκε η προώθηση της διασύνδεσης περισσότερων νοικοκυριών με το φυσικό αέριο δίνοντας ως κίνητρο φοροαπαλλαγές.